

VIŠNĚ V RUMU - černý čaj
Višně v čokoládě zná každý, ale už jste ochutnali Višně v rumu? Věřte našim zkušenostem a mlsným jazýčkům, tenhle sypaný čaj se vám bude líbit! Jako základ jsme použili populární černý čaj z Cejlonu a příjemně ho ovoněli kousky višní a ibiškem. Vznikly tak Višně v rumu, po kterých vás ráno nebude bolet hlava, zato získáte energie na rozdávání.
Složení
Černý čaj Ceylon OP1, Višně 4%, Aroma rumové 4%, Ibišek, Aroma přírodníVíce o čaji
Cejlonské čaje jsou pro přípravu sypaných směsí naprosto ideální. Poskytují jim nádhernou plnou chuť s mírným citrusovým aroma. Po zalití vytvoří jikrný zlatožlutý nálev, mají vysoký obsah teinu
a tedy i velký povzbuzující účinek, nejsou hořké a dají se skvěle dochutit.
Původ čaje
Kvalitní čaj se na Cejlonu sbírá ručně. Je to záležitost místních žen. Vybírají správné lístečky a plní jimi velké koše, které si zavěšují pomocí širokých pruhů látky na hlavu. Za den musejí nasbírat minimálně 16 kg lístků, z nich se vyrobí přibližně 4 kg čaje. Zpracování probíhá u majitelů tradičních plantáží okamžitě po sběru. Lístky musí nejprve zavadnout, pak se svinují a procházejí fermentací. Během ní ztratí zelenou barvu a získávají typickou hnědočernou. Po fermentaci následuje sušení, prosívání a třídění. Celý proces je bedlivě sledován, protože má zásadní vliv na chuť a vůni čaje i jeho kvalitu.
Naše Višně v rumu obsahují nádherné čajové lístky z plantáží, které dodávají vysoce žádaný čaj do celého světa. Putovaly k nám zdaleka, takže jsme jim věnovali maximální péči a správné ingredience pro tento delikátní sypaný čaj jsme vybírali opravu poctivě. Přidali jsme kousky višní, které mu zajistí sladkokyselou jemnou chuť, a ibišek s osvěžujícím kyselkavým efektem. Ve výsledku jsou Višně v rumu vyváženým, hladkým a příjemným snídaňovým čajem. Dobře se hodí i k podávání ve zchlazeném stavu, kdy příjemně vyniknou svěží tóny višní a mírná trpkost cejlonského černého čaje.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Návod na přípravu
- Čaj Višně v rumu zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























28. 9.
16. 1.
30. 9.
25. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ŠPANĚLSKÁ MANDARINKA - černý čaj

EARL GREY - černý čaj

ROYAL EARL GREY - černý čaj
Prohlíželi jste
