

GOLDEN MONKEY - černý čaj
Ačkoli se Čína k producentům černého čaje zařadila teprve nedávno, už slaví úspěchy! Golden Monkey je přesně tím, nač čajomilci na celém světě čekali. Je z nejkvalitnějších lístků, zpracován ručně a s mimořádným citem. Chutná sladce medově, v závěru čokoládově, bez trpkosti a ostrých tónů. Rozhodně ho ochutnejte. Je dalším potvrzením rčení, že nejlepší čaj roste v čínském Fujianu.
Složení
Černý čaj Golden Monkey 100%Nálev a chuť čaje
Chuť tohoto výjimečného čaje je popisována jako bohatá, medově sladká se stopou po hořké čokoládě a koření. My dodáváme, že Golden Monkey není ani za mák trpký, na patře nechává vlídný osvěžující dotek. Nálev má tmavě jantarovou barvu a velmi příjemné nasládlé aroma.
Původ čaje
Golden Monkey, známý také jako Panyong Wang nebo Jin Hou, je jedinečný čaj nejvyšší kvality. Lístečky, bohaté na mladé zlaté ochmýřené tipsy, jsou stejnoměrně svinuty. Vypadají tak jako tlapky opic, legendami opředeného a velmi oblíbeného čínského zvířete. Golden Monkey produkuje provincie na jihovýchodním pobřeží Číny s mnoha čajovými zahradami. Fujian má subtropické klima s mírnými zimami. Teploty se liší podle nadmořské výšky, oblast je známa vysokými srážkovými úhrny a letními tajfuny, které přicházejí z Pacifiku.
Čajové zahrady v horách provincie Fujianu jsou proslulé mimořádně jakostními zelenými čaji, v posledních letech se k nim přidávají i čaje černé. Jejich věhlas roste, a to nejen díky skvělým vlastnostem místních čajovníků, ale zejména pro pečlivý způsob jejich pěstování, sklizně i zpracování. Lístky jsou (vždy na jaře) ručně škubány a rychle transportovány na farmy. Sbírá se vždy pouze pupen a první list. Fermentace, kterou procházejí, je silná, proto si dobře skladovaný čaj uchovává chuť a vůni po dlouhé měsíce.
O tom, jak je tento čaj ceněn, svědčí druhé místo na World Tea Championship, které získal v roce 2009. Vyznačuje se velkým obsahem mladých zlatých ochmýřených tipsů.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























24. 6.
22. 1.
18. 5.
9. 9.
25. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajový teploměr v dřevěném pouzdru

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ASSAM TGFOP 1 - černý čaj

CHINA KEEMUN CONGU - černý čaj
