

ROOIBOS V SEDMÉM NEBI
Kdo jednou zkusil, nechce jinak. Znáte to: Čajíček, to není nic pro mě, raději si dám pořádné preso, luxusní dezert a dvě decky matonky. Ale co když máme čaj, který spojuje všechno dohromady a navíc je bez kalorií? Pokud nevěříte, budete muset ochutnat. Je to prostě sedmé nebe!
Složení
Rooibos, Honeybush, Kakaová jádra, Kousky karamelu (kondenzované mléko, cukr, máslo), Aroma přírodní, Jádra pepře, Kokosové vločkyNálev a chuť čaje
Základní chutí tohoto čaje je nasládlost Rooibosu a Honeybushe. Krok s ní drží čokoláda a hladký karamel, na patře zůstává i stopa kokosu. Nálev je skvostně mahagonový, v aroma se potkávají naprosto všechny ingredience. Jejich hra je vyvážená a v celku dává nádherný hladký a medový nápoj.
Rooibos i Honeybush jsou přirozeně bezkofeinové, proto se tento čaj výborně uplatní v pitném režimu dětí, těhotných a kojících žen i osob v rekonvalescenci.
Doporučujeme vám vyzkoušet Rooibos V sedmém nebi i jako ledový čaj. Je mimořádně osvěžující!
Původ čaje
Rooibos i Honeybush se sklízejí z velmi omezených ploch v Jižní Africe. Každý našel ideální podmínky na jiném místě – Rooibos v pohoří Cederberg, asi 250 kilometrů od Kapského města, Honeybush v okolí Jižního a Východního mysu. Pro oba platí, že jsou přísnými endemity, jinde na světě se je nepodařilo pěstovat. To proto, že vyžadují velmi specifické podmínky, jako jsou nadmořská výška, vzdušná vlhkost, půdní složení a podobně.
Rooibos se sklízí na podzim z bylin čajovníkovce kapského. Stříhají se celé jeho větvičky i s jehlicovitými lístky, následně jsou nasekány, fermentovány, sušeny přímo na slunci a tříděny. Takto zpracovaný Rooibos má mahagonovou barvu a nasládlou chuť se stoupou ořechů.
Honeybush pochází z keře Cyclopia, který roste divoce vysoko v horách. Jeho sklizeň je značně náročná – probíhá ručně tak, že v období květu jsou rostliny sekány těsně nad zemí a ve velkých koších dopravovány na řezací stroje. Malé kousky se poté máčejí a ponechají fermentovat v pecích. Po dokončení tohoto procesu mají tmavě hnědou barvu a medové aroma. Nakonec se Honeybush suší na přímém slunci.
Oba čaje, které jsme použili pro namíchání směsi Rooibos V sedmém nebi, mají mimořádně pozitivní vliv na zdraví, a to jak duševní, tak fyzické.
Ukázka balení čaje
Pevný aluminiový obal se zipem, který umožní po otevření opakovatelné uzavírání. Kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.
Příprava
|
|
|
Návod na přípravu
- Rooibos zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 8 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Energetická hodnota: | 5 kJ / 1 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | 0.4 g |
z toho cukry: | 0.4 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
15. 1.
19. 11.
2. 9.
6. 9.
2. 3.
25. 2.
24. 2.
20. 2.
15. 7.
28. 5.
10. 4.
13. 2.
21. 8.
21. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Filtr papírový M - do šálků a konviček

Sítko na čaj permanent velikost M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filtr papírový S - do šálků

Bavlněné sítko M - 1 ks

Filtr papírový L - do čajových konviček

Čajová konvice se sítkem 900 ml - orientální motiv

Čajová konvice se sítkem 900 ml - květinový dekor II.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ROOIBOS

ROOIBOS ČERVENÁ VÁŠEŇ
