+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN MLÉČNÁ 41%

Kód: 1709

Peruánské kakao má skvělou pověst. Stejně jako čokoládové čočky z něj vyrobené. Charakterizuje je autentická, jemná a čistá chuť tradičně zpracovaných kakaových bobů. Čočky BIO Peru origin mléčná 41% vznikly spojením výrazného kakaa odrůdy Trinitario s kakaem aromatické odrůdy Chuncho, ke kterým byl přidán pouze nerafinovaný třtinový cukr a plnotučná smetana. Rozplývají se na jazyku!

Velká balení:
Malá balení:
786 Kč /1000 g 79 Kč /100 g
Dodáme do středy, 24. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Region
Region:
Cuzco
Chuť
Chuť:
Mléčná, Jemná
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organická kakaová hmota Peru 41%, Organické kakaové máslo, Třtinový cukr BIO, Organické sušené mléko, Organický sojový lecitin

Chuť

Čokoládové čočky BIO Peru origin mléčná 41% chutnají velmi lahodně. Nenajdete v nich ani stopu hořkosti, zato objevíte výraznou kakaovou linku doplněnou smetanovou jemností.

Původ

Všichni ví, že v Peru se vyrábějí nejlepší čokolády na světě. Dokládají to jak ocenění v mezinárodních soutěžích, tak především zájem spotřebitelů, který dlouhodobě nikterak neklesá. Jaké tajemství se za tím skrývá? Je jich celá řada, od dlouhé historie pěstování kakaovníků a zpracování bobů přes specifickou chuť kakaa vycházející z unikátních přírodních podmínek Amazonie až po lásku, kterou ke kakau a čokoládě Peruánci chovají.

Jestli k některé zemi kakao a čokoláda skutečně patří, pak je to Peru. Celých 60 procent světových odrůd kakaa pochází z povodí Amazonky, Peru je třináctý největší vývozce kakaa na světě, a pokud jde o kakao se značkou BIO, pak se umisťuje na skvělé druhé příčce. Celá čtvrtina peruánské produkce získává certifikát organické nebo Fair Trade potraviny.

Informace o tom, kdo jako první „objevil“ kakaové boby, se liší. Nejstarší důkazy ale směřují k Inkům a Mayům, kteří z nich připravovali posilující nápoj. Od nich se to naučili španělští konkvistadoři a od těch pak zbytek Evropy. Je také pozoruhodné, že Mayové, Aztékové a Olmékové z bobů vyráběli kvašený alkoholický čokoládový nápoj. Ostatně kvašení, tedy fermentace, je pro chuť kakaa a ve výsledku i čokolády naprosto zásadní.

Fermentované potraviny (jogurty, kysané zelí, kimchi nebo pivo, víno a káva) mají zvláštní kouzlo. A zřejmě je podobně účinné i ve světě kakaa, které procesem fermentace také prochází. Kakaové boby vyjmuté z plodů kakaovníku pravého (Theobroma cacao) je k rozvinutí chuti a aroma nutné ponechat několik dní kvasit. „Proces fermentace je velmi důležitým krokem pro vývoj prekurzorů čokoládové chuti, které lze připsat metabolismu sukcesních organismů,“ píše například web intechopen.com s tím, že surové kakao má extrémně hořkou a svíravou chuť, kterou právě fermentace zjemní a vyladí.

Takto připravené a usušené kakaové boby se svážejí do továren, kde z nich po upražení a rozemletí vzniká kakaový prášek a kakaové máslo. Od nich je k čokoládě ještě daleko. Čokoládovny s oběma surovinami pracují tak, že k nim přidávají další ingredience, vše dlouze míchají, zahřívají, chladí - dokud nevyrobí čokoládu v podobě tabulky, figurky, čoček a podobně. Čím víc kakaové hmoty čokoláda obsahuje, tím je její chuť intenzivnější.

Čokoláda je považována za superpotravinu, obsahuje antioxidanty, minerály a vitaminy. Nachází se v ní také povzbuzující theobromin. Na závěr zmiňme, že opatrní by při konzumaci čokolády měli být lidé alergičtí na mléko, kakao a vanilin.

Čokoládové čočky je doporučeno skladovat při teplotě 12-20 ̊C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 465 kj / 592 kcal
Tuky: 41 g
z toho nasycených: 25 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 46 g
Bílkoviny: 6,5 g
Sůl: 0,21 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 082 Kč /1000 g 108 Kč /100 g
Dodáme do středy, 24. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
742 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Dodáme do středy, 24. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY NUGÁT 32%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY NUGÁT 32%

Žádný recept na poctivý nugát se neobejde bez čokolády, ořechů a másla. Přesně tyhle ingredience obsahují čokoládové čočky Nugát vyrobené podle tradiční italské receptury, která zvláště oříšky nešetří. Luxusní varianta čokolády vhodné k přípravě nápojů, cukrovinek nebo dezertů vám učaruje na první ochutnání. Díky kvalitním surovinám, pečlivé přípravě, správnému skladování a balení s láskou ke všemu dobrému. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
777 Kč /1000 g 78 Kč /100 g
Dodáme do středy, 24. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »