

KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ S KOKOSOVÝM CUKREM BIO
Jestli jste ten typ, co si bez chroupání něčeho dobrého nepřečte knížku ani nezhlédne film, máme pro vás báječnou zprávu. Když si do misky nasypete drcené kakaové boby, zaručeně u své kratochvíle neusnete a ještě si doplníte antioxidanty a další skvělé látky. Kakaové boby s kokosovým cukrem budou chutnat jak dospělákům, tak teenagerům. Jedna miska nestačí!
Složení
Kakaové boby 75%, Kokosový cukr 25%Chuť
Kakaové boby s kokosovým cukrem chutnají jako poctivá, vysokoprocentní hořká čokoláda, lehce posypaná plátky kokosu a několika krystalky cukru. Jsou jemně lahodné, křupavé a neodolatelné.
Původ
Z peruánského vnitrozemí, amazonského deštného pralesa, od řeky Ucayali pocházejí kakaové boby, které byly nadrceny na drobné kousky. Ty pak místní producent obalil v kokosovém cukru a my si teď můžeme vychutnávat přírodní laskominu plnou povzbuzujícího teobrominu a životodárných antioxidantů.
Region Ucayali leží na východě Peru, jihoamerické země proslavené především starobylou inckou říší. Sousedí s Brazílií a je považován za kulturně, jazykově i geograficky rozmanitý. Například pokud jde o domorodé jazyky, setkáte se tam rovnou se čtrnácti. Jde o oblast chudou, přístup k vodě má necelých 70 procent obyvatel. Velká část příjmu tamních lidí pochází ze zemědělství, díky řece Ucayali dlouhé 2 700 kilometrů se věnují také rybaření.
Je dobře známo, že domorodí Peruánci vyráběli kakaové nápoje z kvašených bobů už 1 900 let před naším letopočtem. Kakaovníky také díky tomu patří k velmi populárním, jejich pěstováním se zabývá více než 50 tisíc obyvatel, roční produkce země dosahuje přes 70 tun. Průměrná velikost typické farmy je 2 hektary, výnos se pohybuje kolem 1 až 2,5 tun kakaových bobů na farmu.
Peru je nejen významným pěstitelem kakaovníků, ale může se pochlubit i šesti z celkem deseti druhů těchto stromů, proto právě z Peru pocházejí boby neobvyklých chutí a vůní. Jak si kakaovník představit? Jde o stálezelený, teplomilný a nepříliš vysoký strom vyskytující se v tropických oblastech Střední a Jižní Ameriky. Kvete velmi bohatě, nicméně pouhých pět procent květů se nakonec promění v plody. Těmi jsou bobule kulovitého či vejčitého tvaru, obvykle obsahující několik desítek semen.
Farmáři je musejí z dužiny poměrně složitě vyjmout, pak je fermentují a nakonec suší. Takto připravené kakaové boby putují k dalšímu zpracování.
Dodejme ještě, že kakao patří k takzvaným superpotravinám, je velmi bohaté na antioxidanty, obsahuje vitaminy a minerální látky. Zároveň se v něm nachází povzbuzující teobromin a kofein.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Konzumovat se mohou jako ořechy.





Energetická hodnota: | 1709 KJ / 580 kcal |
Tuky: | 34,8 g |
z toho nasycených: | 20,5 g |
Sacharidy: | 20 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 10,7 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Prohlíželi jste
