

PAPUA NOVA GUINEA BIO - zrnková káva
Na Papuu Novou Guineu se cestuje za nádhernou přírodou, atraktivní kuchyní i tradičními obyvateli. A taky za kávou, která vyniká chutí tropického ovoce, čokolády a ořechů. Nejinak je tomu v případě této sorty v BIO kvalitě. Stoprocentní arabika vás potěší intenzivním aroma, střední kyselostí a vydatným tělem. Dopřejte si nespoutanost hornatého ostrova daleké Melanésie.
Složení
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Papua Nová Guinea BIO patří k výraznějším, svěžím a ovocným. Poznáte v ní mango a citrusy, podtóny ořechů je hezky doplňují. Za nezaměnitelnou chutí i vůní jsou stromy a byliny, které kávové plantáže obklopují. Protože jde o stoprocentní arabiku, vytváří v šálku jemnou, lehkou, kompaktní cremu.
Původ kávy
Ostrovy Papui Nové Guineje leží v severozápadní části Tichého oceánu. Celá oblast se nazývá Melanésie („černé ostrovy“). Plantáže kávovníků jsou vysazovány v odlehlých horských oblastech, jakou je také Eastern Highlands Province. Takzvaná Východní vysočina je přístupná průsmykem Kassam, ze kterého je skvělý výhled do údolí. Kolem se tyčí strmé štíty hor, dva nejvyšší vrcholy provincie (Mt Tableop a Mt Michael) dosahují nadmořské výšky přes 3 600 metrů. V regionu se střídají období sucha s obdobími dešťů, která nastávají mezi prosincem a dubnem.
Pro oblast jsou typické louky, keře a ve vyšších nadmořských výškách horský deštný prales s převahou bukových lesů a pandanů (palem). Nad 3 000 metrů nad mořem jsou běžné alpské louky či mechové lesy. Pro Papuu Novou Guineu je typická vysoká druhová rozmanitost fauny i flóry. Pro úplnost ještě dodejme, že hlavním městem oblasti je Goroka.
Káva Papua Nová Guinea BIO pochází od farmářů sdružených v HOAC (Highlands Organic Agriculture Cooperative), organizaci spojující více než 2 600 drobných zemědělců, která získala certifikaci Fair Trade a výrazně investuje do obchodních a komunitních rozvojových projektů. Ty jsou nakonec prospěšné více než 15 tisícům obyvatel. Členové HOAC používají tradiční metody zpracování kávy. Sklizené kávové bobule zbavují slupky a části dužiny pomocí ručních rozvlákňovačů. Uvolněná zrna sypou do fermentačních nádob s vodou, ve kterých je ponechávají 24-36 hodin a nakonec je suší na takzvaných afrických lůžcích (vyvýšené konstrukce) nebo betonových platech.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty
