Nová registrace
Zapomněli jste heslo?
+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KOLUMBIE BARRIQUE RUM FERMENTED - zrnková káva

Kód: 1485

Voní po rumu a alkohol v ní není. Vyrostla na slunci a spálená není, přijela z Kolumbie a unavená není. Mimořádná sklizeň Guillermo Alvareze přináší kávu mimořádné chuti a výjimečné kvality. Vždyť pochází z tradiční rodinné farmy, která kávovníky vysazuje do vulkanické půdy a jejich zrna nechává čtvrt roku zrát v rumových sudech. Výsledek posuďte sami. My jsme nadšeni!

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
6 274 Kč /1000 g 627 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Kolumbie
Odrůda
Odrůda:
Castillo
Region
Region:
Caldas
Nadm. výška
Nadm. výška:
1350 - 1470m
Chuť
Chuť:
Cherry, Rum
Zpracování
Zpracování:
Mokré

Složení

Arabica 100%

Chuť

Arabiku Kolumbia Barrique Rum Fermented bezpečně poznáte už při otevření sáčku. Její delikátně rumovou vůni si nelze s ničím jiným splést. V šálku vás pak čeká nápoj plné a bohaté chuti, v níž zaznamenáte samozřejmě zmíněný rum, ale také atraktivní cherry. Tato káva je středně kyselá s intenzivně fascinujícím aroma.

Původ

Řekněte Caldas a každý kolumbijský patriot zmíní vynikající kávu, ale také fazole, banány, rýži a cukrovou třtinu. Právě díky těmto plodinám se regionu ve středozápadní Kolumbii tak skvěle daří. Nejbohatší v zemi je ale také díky těžařskému průmyslu. Zlato, stříbro, uhlí a vápenec z Caldas putují mnohdy do celého světa. Před dobytím španělskými kolonizátory žily v oblasti domorodé kmeny jako Pijaos, Ansermas, Armas, Chamíes a Quimbayové. Ti se proslavili krásnou prací se zlatem. V roce 1523 dorazil na jejich území Sebastián de Belalcázar, své jméno ale Caldas dostal až v roce 1905 po Francisco José Caldasovi. V roce 2011 byl region zapsán na seznam UNESCO jako významné kulturní dědictví.

Pro kávomilce jsou ovšem nejzajímavější částí regionu samozřejmě kávovníkové plantáže. Caldas leží na takzvané kávové ose Kolumbie. Spolu s regiony Quindío, Risaralda a Tolima produkují nejvíce nejkvalitnější kávy v zemi. Nejdříve byly kávovníky vysázeny v Salazar de las Palmas, během 20. století se káva stala primární exportní komoditou Kolumbie. A to i přes fakt, že její pěstování narazilo zpočátku na odpor zemědělců – na první sklizeň je totiž potřeba čekat kolem pěti let.

Za vysokou jakostí místní kávy stojí ideální pěstební podmínky. Roční průměrná teplota se pohybuje mezi 8 a 24 °C, půda je díky vulkanickému původu bohatá na minerální látky a Andský deštný prales poskytuje rostlinám kávovníků příjemné mikroklima. Pokud jde o Kolumbia Barrique Rum Fermented, na jejím profilu se však podílí ještě něco unikátního. Tajemství sklizně z farmy Finca San José spočívá v několika zásadách, kterými se rodinný podnik řídí. Tou první je výlučně ruční sklizeň kávových třešní, druhou pečlivé třídění zrna a třetí fermentace kávy v rumových sudech.

Současný majitel plantáže, pan Guillermo Alvarez, je zástupce třetí generace farmářů Finca San José. Ta byla založena v roce 1963 a dnes se rozprostírá na 222 akrech, v nadmořské výšce kolem 1400 metrů. Pro výrobu kávy Kolumbia Barrique Rum Fermented je potřeba sklidit kávové třešně nejvyšší zralosti. Po vytřídění a promytí, při kterých jsou zbaveny obalů, se po dobu 20 hodin fermentují v kvasných kádích. Během té doby dojde k rozpuštění sladké dužiny obalující semena. Zelenou kávu je následně potřeba usušit. Pak ji dělníci znovu třídí a nakonec nasypou do dřevěných sudů, ve kterých 8 let zrál rum. Tady káva znovu fermentuje, tentokrát ale 3 měsíce. Během nich absorbuje libé tóny rumu, zároveň se obohatí o aroma cherry. Každých 30 dní z takto naložené sklizně odebírají zaměstnanci farmy vzorky a sledují, zda se celý proces odehrává podle předpokladů.

Na závěr je třeba dodat, že Finca San José věnuje pozornost nejen své vynikající kávě, ale stará se také o udržitelný rozvoj, ochranu přírody, rovné sociální podmínky a zachování tradic v Caldas.


Chuť a aroma

Šetrněji pražená káva nabízí bohatší a komplexnější profil v chuti. Zachovává více originálních nuancí specifických pro region pěstování, včetně ovocných, květinových nebo oříškových tónů.

Zdravotní benefity

Zejména kvalitní káva pražena s ohledem na její ideální profil, může obsahovat vyšší hladiny antioxidantů, jako jsou kyselina chlorogenová a další fenolické sloučeniny. Tyto látky mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Nepřepražená prémiová káva je také šetrnější k žaludku, protože obsahuje méně kyselin, které mohou vyvolávat podráždění.

Šetrnost pro životní prostředí

Plantážní káva je často pěstována s větším ohledem na životní prostředí, s důrazem na udržitelné pěstování a spravedlivý obchod, což může mít pozitivní dopad na pěstitele a jejich komunity.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva

Když jste bez invence, ulítly vám včely nebo máte hlavu jako pátrací balon… pak přichází nejvyšší čas uvařit si další šálek voňavé kávy. A proč by to nemohla být zrovna mexická lahůdka s pronikavou vůní a sladkou chutí? Maragogype Barranco Hand si vybralo pro své prémiové produkty i Nespresso. Dopřejte si zážitek z dobré kávy! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 364 Kč /1000 g 136 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové buňky odborníkům, vždyť na Kostarice roste 400 milionů kávovníků! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 095 Kč /1000 g 110 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva

Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Ochutnejte kávu, kterou bičovaly větry a monzunové deště! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
744 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 10. 4. 2025
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »