

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
Nejvýše položené jezero, největší město bez silnice, nejhlubší kaňon… A taky jedna z nejlepších rozpustných káv. To je Peru, země mnoha kontrastů, která má s pěstováním kávovníků víc než stoleté zkušenosti. Tradiční kávový region Puno Norte plodí zrna plné, čokoládovo-ovocné chuti. Stejně špičková je káva v lyofilizované podobě. Neztrácí nic ze svých předností a navíc ji stačí zalít horkou vodou. Bonus? BIO kvalita!
Složení
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Káva Peru BIO lyofilizovaná je vyrobena ze 100procentní arabiky, její chuť tedy naprosto odpovídá vysoce jakostním zrnům z peruánského Puno Norte. Najdete v ní čokoládu a ovoce, sladkost a příjemnou oříškovou dochuť. Tělo je plné, hladké. Po zalití horkou vodou vytvoří káva jemnou cremu.
Původ kávy
Máte před sebou jednodruhovou kávu vysokých hor, které kdysi dávno obývali bájní Inkové. Dnes na kávových plantážích v peruánských Andách hospodaří také jejich potomci. Spolu s nově příchozími farmáři, v naprosté většině drobnými rolníky, pro něž je káva jedním ze zdrojů obživy. Mimo ni pěstují například kukuřici, chřest, rajčata, brambory a quinu. Peruánské zemědělství využívá průmyslově vyráběná hnojiva jen velmi okrajově. Mnohem častěji spoléhá na přírodní způsoby dodávání živin plodinám. A ačkoli farmáři stále bojují se zastaralou infrastrukturou, obzvláště v případě kávy se jim daří rozvíjet trh mimořádně úspěšně.
Region Puno Norte patří k tradičním oblastem na jihu Peru, ve kterých se kávovníkům skvěle daří. Vysoká nadmořská výška spolu s vulkanickým podložím dodávají tamní sklizni hladké tělo a velmi příjemnou, sladce krémovou chuť. Není náhodou, že káva z této oblasti sklízí uznání na světových soutěžích a je podporována národní kávovou organizací. Plody kávovníků zpracovávají farmáři takzvaným promýváním. Nasypou je do nádrží s vodou, protlačí drticími plechy a zbavené červené slupky přesypou do kvasných nádob. V nich zůstává káva po několik hodin až dní. Fermentace se postará o rozpuštění sladké dužiny a uvolnění zrnek. Zelená káva je nakonec sušena buď na přímém slunci, nebo v sušičkách.
Cesta k lyofilizované rozpustné kávě je však mnohem delší. Zelená zrna je potřeba upražit a uvařit. Vzniklá tekutina se nechává odpařit až do konzistence sirupu. Takový koncentrát prochází lyofilizací, tedy zmrazením za sníženého tlaku vzduchu. Hmota zmrazená na -40 °C je rozemleta a v prostředí s nízkým tlakem (v lyofilizační vakuové komoře) zbavena molekul vody. Sublimace se postará o zachování všech senzorických vlastností kávy. Výsledkem jsou velké krystalky s hladkým povrchem.
Lyofilizovaná rozpustná káva se na trhu objevila v roce 1937. Její popularita od té doby neklesá. Vždyť celá polovina světové produkce kávy je určena k výrobě rozpustné varianty. Toto je jedna z nejlepších!
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























23. 5.
19. 8.
17. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva

TANZANIA BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica

Kolumbie - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
Prohlíželi jste
