

HONDURAS FINCA LA HACIENDA - Micro Lot
Co je na honduraské kávě zvláštní? Třeba fakt, že se po delší době vrací na světový trh. Že každý mikrolot chutná jinak, že je pěstována, sklízena a zpracovávána s velikou láskou. Konkrétně tato specialitka si vás podmaní hladkým profilem, nádherně ovocnou chutí a něžnou čokoládovou stopou. Přivezli jsme ji z regionu, jehož káva zvítězila v soutěži Cup of Excellence.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Honduras Finca la Hacienda vyniká svěží, ovocnou vůní a chutí, do které se šťavnaté plody také propisují. Možná poznáte broskve či zelená jablka, někdo identifikuje hrozny a ovoce tropů. Květinová kyselinka podtržená čokoládovou sladkostí dělá z této kávy naprostý skvost.
Původ kávy
Region El Paraiso najdete na jihu Hondurasu, u hranic s Nikaraguou. Rozkládá se převážně v nadmořské výšce od 1000 do 1400 metrů, tamní průměrné roční teploty jsou relativně vysoké, tedy 16-22 °C. Místní kávu nejvíce proslavil Oscar Daniel Ramirez Valerio, jehož produkce vykazuje mimořádné kvality a sklízí úspěchy na mezinárodních soutěžích. Honduras se na světovém trhu s kávou podílí necelými 4 procenty. Keře kávovníků jsou obvykle vysazovány na horských úbočích - „fincas“. Farmáři se věnují zejména arabice, a to v odrůdách Bourbon, Caturra, Typica, Pacas a Catuai. Plody sklízejí mezi listopadem a dubnem a zpracovávají promýváním. Dříve se káva pěstovaná v Hondurasu objevovala hlavně ve směsích. Nicméně v posledních letech ji lze zakoupit jako čistou plantážní - a patří k velmi vyhledávaným. Farma v El Paraiso se věnuje jednodruhové arabice odrůdy Catuai. Vyniká vyváženou, sladkou a citrusovou chutí s měkkým tělem a příjemnou kyselostí. Samotná odrůda je typická pro Střední Ameriku. Byla uvedena v Brazílii, v roce 1972. Je odvozena od kávovníku pocházejícího z oblasti Guarani a vznikla křížením Yellow Caturry a Mundo Novo. V Hondurasu je téměř polovina všech arabik právě odrůdy Catuai. Samotný keř je nižšího vzrůstu, plody jsou žluté nebo červené a na větvích dobře drží. Což je výhoda v oblastech se silnými větry nebo deštěm.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























23. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
