

BRAZÍLIE FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
Káva z oblasti Cerrado Mineiro se proslavila intenzivní vůní a medově ovocnou chutí. Region navíc jako vůbec první v Brazílii získal chráněné označení původu, takže o kvalitách kávy nemůže být pochyb. Zvlášť, když se o ni stará Pedro Humberto Veloso, který se pěstování kávovníků věnuje od roku 1977. Tento mikrolot patří zkrátka ke kávovým delikatesám. Dopřejte si!
Složení
Arabica 100%Chuť
Kávu Brazilie Fazenda Paredao charakterizuje plné tělo a sladká, medově-vanilková chuť s dalšími lahodnými podvrstvami. Najdete v nich především peckovité ovoce. Zároveň se těšte na nádhernou květinovou vůni šálku a příjemnou, lehkou, avšak kompaktní cremu.
Původ
O tom, jak se kávovníky dostaly do Brazílie, vypráví dávná legenda. Za vším je prý nutné hledat lásku a také jednu nevěrnou manželku. Bylo-nebylo, v roce 1727, kdy kávovníky a kávu znali Brazilci pouze z nedaleké Francouzské Guyany, zachtělo se jich také brazilskému guvernérovi. Vyslal tedy mladého seržanta Francisco de Mello Vane a jeho společníka Francisco Reeda pro kávová zrna či mladé rostlinky. Jak už to tak bývá, guvernér Francouzské Guyany D´Oliviers nechtěl o takovém daru či obchodu nic slyšet. Během času, který trávil seržant vyjednáváním s guvernérem, se však činu chopil Francisco Reed. Svedl guvernérovu manželku a zřejmě ji natolik okouzlil, že mu poděkovala kyticí květin. A jako důkaz lásky do ní vetkla několik větviček kávovníků i s červenými plody. Brazilský svůdník tak přivezl kávu do vlasti, semena byla vysazena v regionu Sao Paulo.
Co všechno ale víme o plantáži Paredao? Leží v oblasti Cerrado Mineiro, v jihovýchodní části Brazílie. Podle informací Federace producentů kávy Cerrado (Cerrado Coffee Growers Federation) zahrnuje 55 krajů a 210 tisíc hektarů půdy pokrývají kávové plantáže, které obhospodařuje asi 4,5 tisíce producentů. Průměrná roční produkce oblasti se počítá na 5 milionů 60kilogramových pytlů, což je necelých 13 procent celkového brazilského exportu. Cerrado Mineiro byla první oblastí v zemi, která získala ochranu označení původu. Káva se slovem „Cerrado“ v názvu tedy musí pocházet výhradně odsud.
Konkrétně o farmu Paredao pečuje zkušený Pedro Humberto Veloso. Podnik Veloso Coffee byl založen v roce 1977 a dnes obhospodařuje 2480 hektarů. Roste na nich přes 12 milionů kávovníků druhu arabika, odrůd Catuai, Acaia a Bourbon. Nadmořská výška kolem 1100 metrů, subtropické klima a deštivá léta se suchými zimami kávovníkům skvěle vyhovují. Oblast má navíc dostatečné vodní zdroje, čehož mohou zpracovatelé kávy využít při takzvaném promývání. A také tak činí.
Plody kávovníků sklízejí mezi červnem a srpnem, a to selektivně. Sbírají jen zralé třešně, které odvážejí na místa zpracování. Bobule jsou nasypány do nádrží s vodou, protlačeny drticími plechy a uvolněná kávová zrna putují k fermentaci. Sušení se uskutečňuje na takzvaných afrických lůžcích, tedy vyvýšených prodyšných terasách vystavených slunečnímu žáru. Díky tomu je káva Brazilie Fazenda Paredao sladká a lahodná.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























22. 12.
8. 2.
3. 12.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
