

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte.
Složení
Kakaová hmota Ekvádor 47%, Cukr, Kakaové máslo 29%, Sušené odstředěné mléko, Sušené plnotučné mléko, Sojový lecitin, Kyselina citrónová, Přírodní vanilkový extraktChuť
Červené čokoládové čočky s obsahem 47,3 % kakaového másla poznáte i se zavřenýma očima. Chutnají totiž zcela jinak, než jsme u čokolády zvyklí. Ano, jsou sladké a kakaové, zároveň v jejich chuti ale najdete i zřetelnou stopu svěžího ovoce. Čočky použijte k přípravě nápojů (stačí je rozpustit v teplém mléce), dezertů nebo samostatně k rychlému zasycení a získání energie.
Původ
Když se na trhu objevila červená čokoláda, vyvolala doslova poprask. Stalo se tak 5. září 2017 v Šanghaji, na soukromé akci. Od té doby se o ni zajímají výrobci sladkostí, restaurace i milovníci domácí kuchyně a netradičních příprav. Expert na čokoládu Angus Kennedy se pro britský The Sun vyjádřil: „Chutná tak lehce a ovocně, že si ani neuvědomíte, že do sebe hážete jeden kousek za druhým.“
Jeho slova potvrzuje výzkum společnosti Haysack a Ipsos. Červená čokoláda (ruby chocolate) má ty nejlepší předpoklady stát se hitem. A to dokonce i v zemi, kde si na čokoládu nijak zvlášť nepotrpí, tedy v Číně. Jaké je tajemství neobvyklého produktu? Celé se ho samozřejmě nedozvíme. Dodavatel pouze prozrazuje, že čokoládu vyrábí z „rubínových kakaových bobů“, plodů jedné z mnoha odrůd kakaovníku. Rostou pouze v Ekvádoru, Brazílii a na Pobřeží Slonoviny. Spekuluje se, že „ruby cocoa bean“ jsou zpracovávány nezkvašené a tedy si zachovávají přirozenou růžovou barvu. Patent na výrobu červené čokolády vlastní od roku 2009 belgicko-švýcarská společnost. Její ředitel inovací a kvality Peter Bone uvedl, že rubínová čokoláda je „čistým, hedonistickým potěšením“.
Na závěr se ještě hodí zmínka o fotogeničnosti červené čokolády. Ne nepodstatný atribut každého moderního produktu zaujal třeba módní spisovatelku ELLE Online. Natasha Hardingová byla z první ochutnávky naprosto paf: „Jsem z růžové čokolády tisíciletí úplně vedle. Pro Instagram je naprosto skvostná. Navíc chutná jako směs jogurtu a malin.“ Přesvědčilo vás celosvětové pobláznění a chcete červené čokoládové čočky ochutnat? Pokud ano, rozhodně se neomezujte na prostou konzumaci „ze sáčku do úst“. Experimentujte! Rozpusťte čočky v jakémkoli teplém mléce. Posypejte jimi snídaňovou kaši, rozehřejte je a přelijte jimi dezert. Barva i chuť ruby chocolate probouzí fantazii a vyvolává touhu si hrát.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.










Energetická hodnota: | 2358 kJ / 564 kcal |
Tuky: | 35,9 g |
z toho nasycených: | 21,5 g |
Sacharidy: | 49,7 g |
z toho cukry: | 48,6 g |
Vláknina: | 0,7 g |
Bílkoviny: | 9,3 g |
Sůl: | 0,26 g |
18. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

PERU ANDES GOLD zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
