

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy?
Složení
Kakaový prášek BIO, Třtinový cukr BIOCrema a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce.
Původ
Stačí dvě rostliny a cesta k horké čokoládě je otevřená. Bez mnohdy těžké lidské práce a přičinění strojů se to samozřejmě také neobejde. Směs kvalitního kakaa a třtinového cukru je však ve výsledku jednoduchou kompozicí surovin v nejčistší podobě. Navíc, když obě pocházejí z organického zemědělství.
Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou stromy původně rostoucí v tropických oblastech Ameriky i Afriky. Potřebují úrodnou půdu, dostatek slunce a ochranu před větrem. Stálezelená rostlina dorůstá do 10 metrů, na plantážích je ale udržována ve výšce keře. Má dlouhé listy, větve pokryté chloupky a kvete růžovo-bíle, obvykle ve dvou vlnách za rok. Plodem kakaovníků jsou asi 20 centimetrů dlouhé lusky vyplněné dření. V té se nacházejí semena – kakaové boby. Mívají kolem 2 centimetrů, sklízet se
musí ručně. V syrovém stavu jsou boby nepoživatelné. Proto se nechávají fermentovat (maximálně týden) a pak se suší. Takto předpřipravený produkt putuje do továrny. Boby jsou upraženy, rozdrceny, pomlety a lisovány. Výsledkem je kakaové máslo a kakaový prášek.
Není bez zajímavosti, že kakao hrálo v historii významnou úlohu. Aztékové používali boby jako platidlo a nápoj z nich připravený byl považován za posvátný. Pili ho jen muži a označovali ho jako cacahuatl, tedy hořká voda. Do Evropy se boby dostaly až v 16. století, a to nejprve na španělský královský dvůr. Teprve v 17. století se jejich používání rozšířilo do Francie a dalších států.
Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je mohutná tráva podobná rákosí. Může mít výšku až 6 metrů. Její stébla jsou rozdělena kolénky, obsahují dřeň s vysokým podílem cukru. Třtina se sklízí buď ručně mačetami, nebo strojově. V obou případech se musí nejpozději do 24 hodin zpracovat. Stébla se drtí a lisují, přičemž z nich vytéká šťáva. Ta se nechává odpařovat tak dlouho, dokud se neobjeví světle hnědé krystalky, tedy třtinový cukr. Ze 100 tun cukrové třtiny lze vyrobit 9-13 tun cukru. Cukrové třtině se dobře daří v subtropických a tropických oblastech.
Kakaový prášek v této horké čokoládě pochází z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye.
Konzumace se nedoporučuje lidem s alergií na laktózu.
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasycených: | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bílkoviny: | 7,6 |
Sůl: | 0,02 |
17. 2.
11. 2.
8. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Prohlíželi jste
