

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - ZÁZVOR
Zázvor prohřívá, jak známo. Zázvor také povzbuzuje a osvěžuje mysl. Přidali jsme pár kapek přírodního zázvorového aroma ke kakau z Dominikánské republiky a třtinovému cukru z Paraguaye. Výsledek? Horká čokoláda skvostné chuti a lákavé vůně. Hodí se k dopolední práci stejně jako k odpolednímu lenošení. Je vynikající teplá stejně jako vlažná. Dopřejte si.
Složení
Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Aroma přírodní BIOCrema a chuť čokolády
Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma zázvoru jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbeného koření.
Původ
Kakao z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye, kapka přírodního aroma z Evropy. To vše od nejlepších dodavatelů a v nejvyšší kvalitě. Ale hezky popořádku.
Dominikánská republika je známa spíše jako oblíbená turistická destinace. Karibik je skutečně nádherný a země láká nejen k odpočinku na plážích, ale také k vycházkám do hor. Přesto si stát v souostroví Velké Antily zapamatujme i jako vývozce mimořádně kvalitního kakaa. Oceňují ho odběratelé ze Spojených států a přední holandští výrobci čokolády. Řada farem se totiž zaměřuje na pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao) v režimu organického zemědělství. Což je trend všeobecně vítaný.
Kakaovníky jsou původně stromy vysoké až 8 metrů, na plantážích je ale dělníci udržují ve výšce keřů. Sklízejí se obvykle dvakrát za rok, kdy dozrávají žluté, až 30 centimetrů dlouhé bobule. V jejich bílé dužině se ukrývá 4-14 semen, takzvaných kakaových bobů. Ty je po vyjmutí nutné očistit, několik dní nechat fermentovat a pak sušit. Kakao se z bobů vyrábí pražením, drcením, mletím. Ze vzniklé kakaové hmoty je následně potřeba oddělit kakaové máslo a kakaový prášek. Boby i prášek byly v historii vysoce ceněny. Kakaové boby používali Aztékové jako platidlo, nápoj z kakaového prášku ochucený kořením byl podáván u šlechtických dvorů.
Paraguay leží ve vnitrozemí, což podle mnohých expertů snižuje její ekonomický potenciál. Druhá nejchudší jihoamerická země se potýká s vysokou nezaměstnaností, častými stávkami a nestabilitou. Zemědělskou výrobou se živí přibližně 45 procent obyvatel. Nejčastěji pěstují sóju a kukuřici. Cukrová třtina je dalším vývozním artiklem Paraguaye.
Vysoká travina dosahuje až 6metrové výšky. Její stébla mohou mít v průměru i 5 centimetrů, stvoly jsou vyplněny dužinou bohatou na cukr. Právě je rolníci sklízejí. Buď ručně za pomoci mačet, nebo strojově. Třtinu je nebytné zpracovat do 24 hodin, jinak se začne kazit. Po sklizni jsou stvoly převezeny do zpracovatelského závodu, kde se z nich lisováním získává šťáva. Povařením se z ní odpaří voda. Vzniklé hnědé sladké krystalky se používají jako sladidlo – třtinový cukr.
Nakonec přírodní aroma. Vyrábí se v Evropě a na rozdíl od syntetického pochází ze skutečných rostlin. Nejčastěji se získává extrakcí. Neobsahuje žádné cizorodé sloučeniny, nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné obtíže.
Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasycených: | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bílkoviny: | 7,6 |
Sůl: | 0,02 |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
