+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Kód: 1069
Hodnocení: vynikající, 3 recenze

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa.

Velká balení:
Malá balení:
692 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 23. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Region
Region:
Pachiza
Nadm. výška
Nadm. výška:
328m
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Peru chutná skutečně jemně a lahodně. Má tmavě červenou barvu a 10 - 12 procent kakaového másla.

Původ

Jak jsme už zmínili, kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou v Peru na skutečně mnoha místech. Nejproduktivnější jsou oblasti Tumbes, Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huánuco, Junin a Cusco. O malé plantáže se starají celé rodiny, příjmy z prodeje kakaových bobů bývají obvykle tím jediným, co mají. Proto se spojují do družstev. Farmářům zaručují odpovídající výkupní ceny a část zisků investují do sociálních programů, místního školství nebo zdravotnictví.

Kakaovník je stálezelený tropický strom. V přirozených podmínkách dorůstá do 6 až 10 metrů, na plantážích je ale udržován ve výšce 3-8 metrů. Květy vyrůstají přímo u kmene, ročně jich může být několik tisíc. Díky tomu, že je mohou opylovat pouze speciální pakomáři, přemění se v plod jen asi 1 květ ze 100. Když se tak stane, objeví se po 6 měsících na kmeni 30centimetorvé bobule žluté, červené nebo fialové barvy. Uvnitř je uloženo 20-60 semen, tedy kakaových bobů.

Plody sklízejí farmáři buď mačetou, nebo speciálním nožem na dlouhé tyči. Je nanejvýš důležité nepoškodit místo, kde přisedaly na kmen. Tam totiž vyroste další květ. Sklizeň i vybírání bobů z plodů je prováděno ručně. Kakaové boby jsou nasypány do fermentačních nádrží. Přirozeným několikadenním kvašením dojde jednak k rozkladu zbytků dužiny, boby se tak ale zároveň zbaví hořké chuti a tříslovin. Fermentace trvá obvykle 1-6 dnů.

Úrodu je nutné nakonec vysušit na slunci nebo ve speciálních sušičkách. Obsah vody v bobech se sníží z 55 na 6 procent.

Po transportu fermentovaných kakaových bobů do továren je potřeba je ještě dočistit, zbavit kamínků, kousků dřeva nebo vláken z jutových pytlů. Pak se boby oloupou, rozdrtí a praží. Po průchodu mlýny vznikne kakaová hmota, která je lisována při teplotě 80-90 stupňů. Tím je separováno kakaové máslo. Zbylý výlisek je dále drcen a míchán, až je vyroben kakaový prášek.

O kakau mluví výživáři jako o superpotravině. Není divu. Obsahuje nejvíc antioxidantů ze všech potravin vůbec. Je také bohaté na vitaminy A a E i železo, vápník, hořčík a zinek. Přispívá k duševní i tělesné pohodě, regeneruje a dokonce je řazeno k přírodním antidepresivům.

Kakaový prášek Peru je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1428kJ / 343 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycených: 0,5 g
Sacharidy: 23 g
z toho cukry: 0.5 g
Bílkoviny: 22,5 g
Sůl: 0.05 g
Vláknina: 31 g
Pomozte ostatním při výběru:

15. 12.

Hodnocení: vynikající
Pracny s tímto kakaem nemají chybu. Nic lahodnějšího jsem snad nejedla. :-)

22. 6.

Hodnocení: vynikající
Vynikající kakao, jsem maximálně spokojena. Díky za rychlou dodávku a dáreček. Jsem váš spokojený zákazník.

10. 6.

Hodnocení: vynikající
Naprosto úžasné kakao s plnou čokoládovou chutí, jsem nadšena a moc děkuji!

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek

Nejkvalitnější kakaové boby, profesionální zpracování a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si oblíbíte na první lžičku. Výborně se hodí k přípravě nápojů, dezertů i pekařských výrobků. Čistý kakaový prášek středně hnědé barvy a libé vůně dodá vašemu kulinaření tu správnou jiskru. Vsaďte boty, že nejen vánoční cukroví, ale i nedělní bábovka budou tentokrát na jedničku! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
976 Kč /1000 g 98 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 23. 4. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠEK - SANTO DOMINGO (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - SANTO DOMINGO (10/12)

Snížený obsah tuku, zvýšený obsah zážitků. Rozmíchejte dvě lžičky v teplém kravském, sójovém, mandlovém, rýžovém nebo kokosovém mléce. Pokaždé vás omámí exotickou vůní a chutí doslova božskou. Kakaový prášek Santo Domingo by vám neměl chybět. Snídaně bez kakaa je jako úsměv bez radosti. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 23. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »